Etobur Bitki Bakımı
Etobur bitki bakımı diğer bitkilerin bakımlarından farklıdır. Diğer bitkilerinizi uyguladığınız bakımı etçil bitkilerinizede uygularsanız sonu hüsran olabilir. O yüzden etobur bitki almaya karar verdiyseniz ya da çoktan aldıysanız lütfen bakım bilgilerini okuyunuz.
Genel etobur bitki bakımı öğrendikten sonra aldığınız türe göre özel bakımlarını da mutlaka okuyunuz. Genel etobur bitki bakımı aynı olsa da türden türe göre sıcaklık nem toprak ve saksı seçimleri değişiklik gösterebilir.
Etobur Bitkilerde Işık
Etobur bitkinin sağlıklı gelişebilmesi için ışık olmazsa olmazdır. Işık ihtiyacını güneşten sağlayabileceğiniz gibi yapay ışıklandırmadan da sağlayabilirsiniz. Her etobur bitkinin kendine göre ışık ihtiyacı değişebilir.
Ama genel olarak konuşursak 4 ile 6 saat arası direk güneş ışığı kalan zamanlarda aydınlık bir ortam bitkinin gelişimi için yeterli olacaktır.
Yapay ışıklandırma da ise 12 ile 16 saat arası ışıklandırma yeterli olacaktır. Bu konu daha bilgi edinmek için etobur bitkilerde yapay ışıklandırma konumuzu okumanızı tavsiye ederiz.
Etobur Bitkilerde Toprak
Etobur bitkiler için mutlaka ve mutlaka kendine özel toprağını kullanmalısınız. Peat Moss dediğimiz bu toprak besin değerince fakirdir. İçerisinde oldukça düşük oranlarda besin ve mineral bulunur. Etobur bitkiler kendileri için gerekli olan mineralleri kapanlarıyla yakaladıkları böceklerden alırlar.
Hayatta kalmak için böcek yemek zorunda da değiller çünkü aynı zamanda fotosentez yapma özellikleri de vardır. Etobur bitki besin değeri yüksek olan toprağa konursa, örneğin bahçe toprağı, kökü zamanla yanacak ve etobur bitki tamamen ölecektir.
Etobur Bitkilerde Sulama
Etobur bitkilerin gelişimi için sulama çok önemlidir. Yanlış sulama bitkinin ölümüne sebep olabilir. Her etobur bitkinin sulama ihtiyacı farklıdır. O yüzden her bitki için sulama bölümlerini mutlaka okuyun. Ama genel hatlarıyla mantık aynıdır.
En önemlisi mutlaka ve mutlaka mineral bakımında fakir su kullanmaktır. Çeşme suyu kullanmayın. Aksi halde bitkiniz ölecektir. Peki hangi suları kullanacaksınız:
Saf Su (Eczanelerde ve laboratuvarda bulabilirsiniz)
RO suyu (Reverse Osmos)
Klima Suyu
Akü suyu, Ütü suyu
Yağmur
Bazı şişe sular (Bazı markaların suyu. Hepsini kullanmazsınız. ) Bu başlığı lütfen okuyunuz.